Bloke s konjskega hrbta

Bloke, znane tudi kot »slovenski Tibet«, ponujajo jahačem res neverjetno doživetje. Lahko bi rekli, da jih ljudje poznajo po čudovitih terenih za jahanje v naravi in konjeništvu, ki ima tukaj bogato zgodovino. Znan literarni bloški junak Martin Krpan je sol tihotapil na svoji kobilici, prirejali so kmečke igre, danes pa se lahko udeležite tradicionalne konjeniške prireditve »Spretnost je umetnost«, ki jo organizira Ranč Bloke v sklopu občinskega praznika.
Ponudba ranča pa je zanimiva za vse western privržence. Že dobrih petnajst let se ukvarjajo z rejo ameriških quarter konj. Svojega konja lahko pripeljete v oskrbo, nudijo vam ujahovanje mladih konj, če pa se odločite, da bi radi nadgradili svoje in konjevo znanje o western jahanju, pa je Ranč Bloke za vas pravi naslov. Lastnik Jure Ponikvar je kar tri mesece nadgrajeval svoje znanje v Ameriki. Tisti, ki  si želite le sprostiti telo in duha ter uživati s svojim konjem v najlepšem koščku Slovenije, pa najdete nastanitev na ranču tako zase kot za svojega konja. Po predhodnem dogovoru se lahko dogovorite tudi za najem konja.
Na Blokah deluje tudi konjeniško društvo Divji konji, ki vsako leto organizira konjenico po Blokah in bližnji okolici. Člani društva so dejavni skozi vse leto. Če le lahko, vam z veseljem pomagajo uresničiti vaše želje.
 
Jure Ponikvar
Nova vas 3a
1385 Nova vas
+386 31 318 881
Za več informacij obiščite spletno stran: 
www.ranc-bloke.com
 
Konjeniško društvo Divji konji
Runarsko 8
1385 Nova vas
+386 41 220 988 (Damjan Pavčič)
 
Razišči Bloško planoto v vsem njenem sijaju,
s konjskega hrbta počutil se boš, kot da si v raju!
Je kot nalašč za rekreativne jahače,
kot tudi tiste, ki si za hip zaželijo sleči tekmovalne hlače.
Se zliješ s konjem v eno
in se podaš na pot, z gozdnimi skrivnostmi prepleteno.
Ta neverjetna narava te bo posrkala vase,
saj tukaj so za konje preprosto najlepše trase.
Vesna Grilc