Bloško jezero

Bloško jezero je ena izmed najbolj priljubljenih izletniških točk za motoriste, kolesarje, sprehajalce in pohodnike. Pozimi, ko njegova gladina zamrzne, privablja navdušene drsalce. V poletnih dneh, ko se voda primerno ogreje, privabi v svoj objem kopalce, razposajeni otroci pa ob njem radi preživijo poletne počitnice ob raznih aktivnostih, ki jih organizirajo ob jezeru. Ob obali je urejeno otroško igrišče in tudi ribiči tu najdejo svoj košček raja.
Jezero je umetnega izvora, nastalo je z zajezitvijo potoka; okoli leta 1970 so to naredili prizadevni turistični delavci.
Na začetku prejšnega desetletja pa je občina Bloke pristopila k celoviti ureditvi jezera in njegove okolice ter ureditvi prometne in okoljske infrastrukture.
Velika turistična atrakcija pa je zagotovo pravljičen Glamping Lake Bloke . V njem si turisti napasejo oči ob neverjetnih lesenih skulpturah, ki prihajajo izpod rok domačina in lastnika parka ter Brunarice ob jezeru Janeza Hitija. Vsi objekti v parku so zgrajeni samo iz lesa in v njem kroži neverjetna energija domačnosti, dva gozdna moža pred vhodom pa vam iz srca izrekata dobrodošlico. Zagotavljamo vam, da boste z Blok odnesli domov dušo, napolnjeno z norimi doživetji, ki jih boste okusili ob Bloškem jezeru in njegovi okolici.
Za več informacij pa obiščite spletno stran:
 

 

 

 

Si kdaj pa kdaj zaželi miru in tišine korenjak,
v misli mu šine, kako ob lepoti jezera stopa njegov korak.
Predstavlja si, kako prvi jutranji žarek mu poboža obraz,
da tukaj ta raj je, so divje živali mu v dokaz.
Ko prebudi se še ostalih milijon ljudi,
poleti na jezeru kopališče oživi
in razposajenih otrok na igralih kar mrgoli.
Ko pa pade mrak,
vrne se v ustaljen ritem vsak …
Vesna Grilc