Društva/Novice

Društvene novice

 

Vabimo vas na predavanje na temo "Ozaveščanje o aktualnih spletnih prevarah" ki bo v čertek 11. 4. 2024 ob 19 uri V MEDGEN dvorani (nad knjižnico). 
Predavanje, ki ga načrtujemo, je še posebej pomembno in aktualno, saj se v današnjem digitalno povezanem svetu vsakodnevno srečujemo s številnimi spletnimi prevarami, ki lahko prizadenejo prav vsakogar med nami. Prepričan sem, da bo predavanje za vaše člane izjemno zanimivo in predvsem izobraževalno, saj bomo skupaj raziskali, kako se lahko najbolje zaščitimo pred tovrstnimi grožnjami.
Prosimo, da svojo udeležbo najavite na e-naslov dubloke@gmail.com ali gsm 031 393 701
-----
 
Lep pozdrav.
Za Društvo upokojencev Martin Krpan Bloke
Janez 
 
 

Bloški plesalci smo ponovno organizirali dobrodelno akcijo v obliki
donacije senenih bal.

V ponedeljek 25. 9. 2023 smo na kmetijo Štriker iz Mežice dostavili 52
okroglih bal sena. Brezplačen prevoz iz Studenga na Blokah do Mežice je opravil Adi Zabukovec iz podjetja Zamet Nova vas, za kar se jim lepo zahvaljujemo ! Glavna akterja akcije pa sta na sliki, dva Rafaela, naša člana in plesalca, Rafael Kljun kot glavni donator sena. Zahvala gre tudi vaščanom Studenega, ki so prispevali vsak po svojih močeh, da se je napolnil tovornjak in prikolica.

Lepo je vedeti, da so med nami ljudje, ki jim je mar za človeka v stiski
in imajo voljo za pomoč.

Iskrena hvala vsem!

 

      

 
 
 
Sklop štirih delavnic z naslovom "Pametni telefon"
s pričetkom 28.septembra 2023
 
 
 
 

Bloški plesalci smo se letos udeležili lepega dogodka, festivala plesnih skupin Ložice. V lepem vremenu in prešernem vzdušju smo, torej 4. 7. 2023 v Desklah pri Ložicah zaplesali skupaj 12 plesnih skupin iz vse Slovenije. To je bila lepa prilika za izmenjavo izkušenj, za spoznavanje, primerjavo dela in tako naprej. Ob zaključku smo si bili edini, da je ples ena najlepših rekreacij in da se ob letu zopet snidemo z novimi predstavitvami.

Na naslednji povezavi je posnetek našega nastopa  https://www.youtube.com/watch?v=aV85H40U_VQ

 

Bojan Kraševec

 

Čistilna akcija Koroška


Člani društva Bloški plesalci smo se v soboto 19. 8. 2023 s Cerknice  in Postojne odpravili na Koroško. V Mežici so nas sprejeli člani civilne zaščite, ki razporejajo prostovoljce glede na potrebe krajanov. Razporejeni smo bili na kmetijo Štrikar, kjer jim je voda izkopala novo strugo po sredini koruznega nasada, istočasno je nastal nanos mivke in vse navlake, ki jo je voda prinesla s seboj. Štrikarjevi so bili zelo hvaležni, ker se ta navlaka ne more odstraniti strojno ampak je potrebno veliko rok za uspešno čiščenje. Enako je bilo v nasadu aronije. Kljub smradu in vročini smo se zvečer zadovoljni in veseli vračali z mislijo, da smo dodali kamenček v mozaik pomoči ljudem v stiski...
Ob slovesu smo se vsi strinjali, da ne želimo, da bi nam pomoč kdaj vračali?!

Bojan Kraševec