Arhiv prireditev

Kros triatlon Bloke 2015

Program dogodkov in vse ostale informacije najdete v pdf dokumetu:

Kros triatlon Bloke

Kros triatlon Bloke 2015

Triatlon klub Inles Riko Ribnica je v sklopu tri-vikenda, kakor so poimenovali organizacijo dveh triatlonskih tekem, poleg kočevskega klasičnega sprint triatlona ob Rudniškem jezeru v soboto, 27. junija organiziral še Kros triatlon Bloke 2015, ki se je po vsebini razlikoval predvsem po terenu – namesto cestnega kolesa se je vozilo MTB kolo in teklo po okoliških poteh. Zanimiva športna in rekreacijska lokacija ob Bloškem jezeru je v sprva sončnem dopoldnevu privabila kar nekaj triatloncev z MTB kolesi, ki pa jih je po končani tekmi zmotila daljša ploha in prisilila v prijetno druženje s podelitvijo medalj in nagrad najboljšim.

S sprintom 400m – 14km – 4km v jezeru in po okoliških poteh je najhitreje zaključil Mitja Mori, član ljubljanskega TK Telemach Ljubljana, drugi je bil njegov klubski kolega Martin Krašek in tretji predstavnik organizatorja – Triatlon kluba Inles Riko Ribnica Dejan Mihelič, ki je po sicer nekoliko slabšem plavanju pokazal svojo spretnost na MTB in kros teku ter tako zasluženo zasedel tretje mesto. Nekoliko kislih obrazov sta prizorišče zapustila njegova najhujša konkurenta, Jure Majdič je moral odstopiti zaradi predrte zračnice, Damijan Kromar pa je tekmo sicer končal, vendar je hud padec na kolesu terjal svojo ceno. Pri ženskah se je Metka Jug (TK Ajdovščina) kot edina predstavnica pogumno spopadla s progo in jo končala v 1:11:00.

Super sprint je dobil član Triatlon kluba Inles Riko Ribnica Maks Škufca, med dekleti pa prav tako kot na sprintu edina predstavnica Manca Dečman.

vse prireditve