Kajtanje na Blokah

Kajtanje je atraktiven in dinamičen šport, pri katerem uživate na vodi, travniku, ledu ali snegu. Za treniranje potrebujete samo primeren prostor in stalen veter. Vse to nam nudi Bloška planota, ki je tako zibelka slovenskega smučanja kot tudi zibelka slovenskega kajtanja na snegu.

Začetki segajo v leto 2000, ko so prišli na Bloke prvi kajtarji, in sicer Stanko Intihar, Andrej Šporn, Vili Breceljnik in Jernej Privšek.

Spoznali so, da je na Blokah najboljša lokacija v Resjah pod Hudim Vrhom pri vasi Metulje , kjer je vedno dovolj vetra in prostora za varno izvajanje kajtanja na snegu. Vse od takrat se Športno društvo Kitesfera trudi promovirati Bloke kot edino destinacijo ne samo v Sloveniji, temveč tudi v širši okolici, saj je primerna tako za začetnike kot tudi zahtevne kajtarje na snegu.
Tako pride na Bloke vsako leto več in več kajtarjev na snegu ne le iz Slovenije, temveč tudi iz tujine.

Bloke so tako postale prava kajtarska meka na snegu. Leta 2005 so organizirali prvo tekmovanje v prostem slogu in hitrostni preizkušnji. Leta 2006 in 2007 so se Bloke uvrstile na koledar svetovnega ranga; tu so nameravali organizirati svetovno prvenstvo v kajtanju na snegu, a so bila tekmovanja zaradi neprimernih vremenskih razmer žal odpovedana.

Kajtanja na snegu se lahko nauči prav vsak, ki mu narava ni tuja. Pod strokovnim vodstvom se ga naučimo  v kratkem času
Za kajtanje na snegu potrebujemo dobrega učitelja, padalo, smuči ali desko in kajtanje na Blokah se lahko prične.

Vse ostale informacije pa lahko dobite na:

https://www.facebook.com/KanzaKiteschool/photos/pcb.1992482027581019/1992481554247733

www.kanzakite.com

tel:  +386 31 333 895 

e-mail:  info@kanza.si

Blaž Vrhovnik